Artikelen
Je Leest nu
Pokemon X & Y Wat is er Nieuw en verbeterd
1

Pokemon X & Y Wat is er Nieuw en verbeterd

door Rick de Vries11 oktober, 2013
Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Technische Kwaliteit
Audio Gerelateerde Kwaliteit
0.0
Algemene Spelervaring
Game Design
Gameplay
0.0
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven

Morgen is het zover dan verschijnen Pokemon X en Pokemon Y. Zal het de zoveelste versie worden die op het oog niet vernieuwd? Zal het simpelweg wat Pokemon toevoegen en voor de volle prijs in de winkels liggen? Nee, nee, nee, alhoewel het wel voor de volle prijs in de winkels zal gaan liggen. Wat is het toch met die kleine Pocket Monsters wat generaties blijft fascineren?

Pokemon is al jaren een ontzettend groot merk van het welbekende Nintendo, Mario spant de troon, maar voor hoe lang nog? Uit statistieken bij Gamemind blijkt Pokemon ontzettend populair, populairder dan het merk Mario! Vraag je iemand ouder dan 16 naar of hij of zij Pokemon speelt en het ook nog leuk vindt, dan zul je een negatief antwoord krijgen. Leg je dit naast de enorme vraag naar Pokemon op het internet dan klopt er iets niet. Is het iets om je voor te schamen?

Voordat je begint met lezen of scrollen! Hieronder hebben we het over de nieuwe functies in Pokemon. Wil je echt helemaal niets weten, lees het dan niet! We tonen een enkele afbeelding en voor de rest is het niet diepgaande informatie die je beleving niet verminderd in de games.

De verandering

Met de nieuwe Pokemon Games in het verschiet en alle ervaring die ik de afgelopen tijd heb opgedaan kan ik alvast Pokemon X en Y goed onder ogen nemen. Nintendo, of eigenlijk de ontwikkelaar GameFreak heeft deze generatie iets heel speciaals gedaan. Pokemon-X-Y-Screen-6Het hele Pokemon vechtsysteem is op de schop gegaan. Waarschijnlijk verwachte je iets anders, maar dit is toch echt een grote verandering wat zelden voorkomt! In de nieuwe games is een nieuw type toegevoegd, Fairy. Naast bekende types zoals: Fire, Dragon, Grass of Flying (voor het gemak de Engelse termen) is er met het nieuwe type een andere dimensie ontstaan. sylveonbattle1Tijdens de 2e generatie, Pokemon Gold en Silver (later Emerald) is het type Steel toegevoegd, dit zorgde voor een ander balans waardoor vele Pokemon ineens een extra voordeel of nadeel hadden tegenover een ander type. In de Pokemonwereld, zoals velen waarschijnlijk wel weten, heeft elk type Pokemon een voordeel en nadeel tegenover een ander type, dit maakt het uit tactische overwegingen interessant en leuk. Een water Pokemon zal goed zijn tegen een vuur Pokemon en een vuur Pokemon weer goed tegen gras, klinkt logisch (sommigen hebben twee types, waardoor het wat dynamischer wordt).

[hero heading=”Fairy Type” tagline=”De draak steken met iets”]Met het Fairy type is het systeem veranderd doordat ook oude Pokemon het nieuwe type blijken te zijn. Het Dragon type was volgens velen te krachtig, laat het nu net zo zijn dat ze niet goed tegen het Fairy type kunnen waardoor uiteindelijk de keuze voor een Dragon type minder aantrekkelijk wordt![/hero]

Mega X en Y

Naast de visuele verandering die voor zich spreekt is er nog een opmerkelijk verandering gedaan. De letters van Pokemon X en Y verwijzen naar alle waarschijnlijkheid het X of Y chromosoom, het chromosoom wat ervoor zorgt welk geslacht je bent. In Pokemon termen, wat toch wat kinderlijk is, lijkt dit een verwijzing naar DNA te zijn. In de nieuwe games kunnen bepaalde Pokemon tijdelijk veranderen, mits ze in een gevecht zijn. Vind deze verandering plaats dan wordt de naam Mega… en de naam van de Pokemon erachter. Deze verandering gebeurt d.m.v. een steen, de X, Y of een specifiek bedoelde steen (zonder er uitvoerig op in te gaan). De Mega Pokemon zijn naast een visuele verandering sterker (hogere verdediging, snelheid, aanvalskracht etc.) dan de basis versie. Zo kan het type veranderen of de gave van Pokemon zoals Blaze (zodra de HP bar laag is worden aanvallen sterker).

Charizard als Mega Charizard. Wij tonen enkel deze Pokemon omdat deze in veelvoud al getoond is, de rest kan als 'spoiler' ervaren worden en moet je dus op eigen risico bekijken!

Charizard als Mega Charizard. Wij tonen enkel deze Pokemon omdat deze in veelvoud al getoond is, de rest kan als ‘spoiler’ ervaren worden en moet je dus op eigen risico bekijken!

Het fenotype van de Pokemon blijkt een grote rol te spelen, het veranderen en aanpassen van de vacht kan zo ook bij bepaalde Pokemon. Sommige insect Pokemon zien er per regio dan ook anders uit, dit is trouwens niet nieuw. Naast Pokemons kun je zelf ook een andere look nemen! De game heeft zijn inspiratie uit het romantische Parijs gehaald, wat in meerdere opzichten terug te zien is!

Voor de mensen die al even wachten op de game en nog geen grote ‘spoilers’ willen zien zijn de afbeelding van bepaalde Pokemon ingeklapt. Wil je die toch zien dan kun je daar zelf voor kiezen! Vind je dit een leuk artikel, deel het met je vrienden of vind je het niet leuk dan maar met je vijanden! Voor nu is het wachten wat er na X en Y komt… Een abc’tje lijkt mij.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.