Industrie
Je Leest nu
Arkane Studios
1

Arkane Studios

door Rick de Vries25 augustus, 2012
Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Algemene Kwaliteit
7.5
Technische Kwaliteit
7.8
Audio Gerelateerde Kwaliteit
8.3
Uitgebrachte Games
8.2
Innovatie
8.5
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven

[box_dark]Enkele jaren na de oprichting werd ook de eerste game uitgegeven. Dit was de game Arx Fatalis in het jaar 2002. Het was een volwaardige RPG met een first-person setting. In grotten krijg je als speler te maken met trollen, goblins, dwergen enz. Het spel was in eerste instantie alleen op de PC (Windows) en is later naar de Xbox gegaan. Tegenwoordig is het spel ook onder Linux speelbaar.[/box_dark]

Het hangen van de games uitgaves

In het jaar 2006 heeft heeft de studio een vestiging in Austin (Amerika) geopend. In dat zelfde jaar brachten ze ook Dark Messiah of Might and Magic uit. Floodgate Entertainment heeft hieraan ook meegewerkt.  De Game werd uitgebracht door Ubisoft en was te spelen op de PC en Xbox 360. Opnieuw was het een RPG, alleen in vergelijking met zijn voorganger wat uitgekleed en op andere gebieden aangevuld. De game werd wisselend ontvangen. Op de PC werd hij over het algemeen beter gewaardeerd met (circa) een dikke 7. Ook werd in 2006 een nieuwe FPS aangekondigd, The Crossing. Deze ontwikkeling werd later stopgezet. Daarna is ook nog gewerkt aan een game in de Half-Life serie ook dit is stopgezet.
Arkane Studios heeft meegeholpen met BioShock 2, het is een misverstand dat zij de game hebben ontwikkeld. Ze namen de Design, animatie en het ontwerp op in de ontwikkeling. Dit in dienst van 2K Marin, onderdeel van 2k Games (Take-Two Interactive).

[box_light]

Overname

In het jaar 2010, augustus op precies te zijn. Werd het bedrijf overgenomen door ZeniMax Media. Dit heeft in het jaar 2012 geresulteerd tot Dishonored. De game is over het algemeen goed ontvangen.

[/box_light]

[signoff1]

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Algemene Kwaliteit
Technische Kwaliteit
Audio Gerelateerde Kwaliteit
Uitgebrachte Games
Innovatie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.