Industrie
Je Leest nu
EA Sports
1
Review

EA Sports

door 25 augustus, 2012
Score
Onze Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Algemene Kwaliteit
7.5
1.2
Technische Kwaliteit
7.0
0.9
Audio Gerelateerde Kwaliteit
8.0
1.2
Uitgebrachte Games
8.0
0.5
Innovatie
8.0
0.3
7.7
Onze Score
0.8
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven

Concurrentie en CEO

De grootste concurrenten van dit label zijn 2K Sports van Take-Two Interactive en Sega met Football Manager (Sports Interactive). Konami was in het verleden met Pro Evolution Soccer ook nog bedreigend, al is dit de laatste jaren afgenomen door het succes van FIFA, uiteraard moet er wel rekening mee worden gehouden. De uiteindelijke eindverantwoordelijke is Larry Probst de CEO van Electronic Arts daaronder staat Peter Moore die grotendeels EA Sports bestuurt.

Voorheen was zijn officiële functie President van EA Sports, sinds 4 augustus 2011 is hij gepromoveerd naar Chief Operating Officer. Dit komt in normaal Nederlands neer op financieel directeur, ook staat het bekend onder de afkorting CFO.

EA Sports BIG

In het jaar 2000 werd een nieuw label gelanceerd dat wij nu scharen onder EA Sports vanwege de inhoud. Het label zou (extreme) sport games  uitbrengen die zichzelf wat minder serieus namen. Dit waren vaak extreme vormen van arcade in de games. De eerste game die onder EA Sports BIG was uitgegeven is SSX, wat eigenlijk de afkorting van Snowboard Supercross is. De game is ontwikkeld door EA Canada en is zoals de naam al doet vermoeden een snowboard game. De game was meteen een knaller voor het nieuwe label omdat het ontzettend goed werd ontvangen door zowel de recensenten als gamers.

De volgende games die EA Canada ontwikkelde waren NBA Street en FIFA Street. De eerstgenoemde basketbal game kreeg net als SSX erg goede recensies. FIFA Street deed het wat minder en was met een zesje een acceptabele game. De daarop volgende delen werden per deel iets beter maar toppers zijn het volgens de recensenten nooit geworden. Wel leefden de games bij de community. Andere titels die ook nog indruk maakten van het label zijn NFL Street 2 Unleashed en Def Jam Vendetta een hip hop worstel game. De vervolgen van Def Jam zijn niet meer onder het EA Sports BIG label uitgebracht maar onder de reguliere EA divisie wat we vandaag de dag als EA Games kunnen beschouwen.

Andrew Anthony is de stem achter de bekende uitspraak: EA SPORTS, it’s in the game. Al hebben vele moeite om dat laatste goed te verstaan.

In 2008 werd het label EA Sports BIG stilletjes aan de kant van de weg gezet. De argumentatie hiervoor was dat EA BIG nooit verder was gekomen dan de SSX in de categorie extreme sporten. Wij van Gamemind vinden dit nogal een bijzondere argumentatie omdat er wel degelijk een hoop succes was binnen het label (uiteraard is het altijd makkelijker praten als je de interne situatie en strategieën niet meekrijgt). Technisch gezien waren Basketbal en straatvoetbal niet echt extreme sporten en dit kan EA dan als argument gezien hebben, echter is dit in onze ogen de fout van EA zelf, vanwege het verkeerd categoriseren naast het EA Sports label zelf. EA Freestyle is de geestelijke vervanger van EA Sports BIG. Onder het motto “no rules, just fun” zal het de markt moeten veroveren.

EA Sports is slechts een label van het bedrijf Electronic Arts, het kan daarom zo zijn dat je informatie mist. Mocht dit het geval zijn dan kun je vanaf hier gemakkelijk naar de pagina Electronic Arts springen!

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Algemene Kwaliteit
Technische Kwaliteit
Audio Gerelateerde Kwaliteit
Uitgebrachte Games
Innovatie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.