Industrie
Je Leest nu
Electronic Arts
5
Review

Electronic Arts

door 11 juni, 2013
Score
Onze Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Algemene Kwaliteit
8.5
2.1
Technische Kwaliteit
7.0
2.8
Audio Gerelateerde Kwaliteit
8.0
2.7
Uitgebrachte Games
8.0
2.7
Innovatie
7.0
2.8
7.7
Onze Score
2.6
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven

EA door de eerste jaren heen

In de zomer van 1975 hoorde Hawkins van een unieke en vooruitstrevende uitvinding, de (mirco)processor. Door deze ontdekking in zijn leven ging hij  een andere koers varen, de gedachten aan videogames voor de (consumenten)computer. Na het slagen aan de Harvard Universiteit  begon hij een MBA ( Master of Business Administration, een bedrijfskundige en bedrijfseconomische) studie. Na deze studie kreeg hij een baan bij Apple waar toen der tijd nog maar vijftig mensen werkzaam waren. Hij heeft daar de ontwikkeling meegemaakt dat Apple binnen een korte tijd een groot bedrijf werd, zo waren er in vier jaar zo’n 4000 werknemers bij gekomen. Deze groei had te maken met de groeiende vraag aan computers, dit wakkerde zijn gedachten over videogames weer aan. Uiteindelijk verliet hij Apple om iets nieuws te beginnen.

Amazin Software, werknemers en verhuizen

Na het verlaten van Apple in april startte hij op 28 mei 1982 Amazin Software op. De eerste zes maanden heeft hij het bedrijf zelf gefinancierd. In de eerste maanden werd er vanuit zijn huis gewerkt, later kreeg hij een kantoor in Sequoia Capital. Hier heeft hij zijn eerste werknemers aangenomen. Dit waren mensen die hij al kende. Zo werden Dave Evans en Pat Marriot van Apple als producers aangenomen en oud klasgenoot Jeff Burton van MBA Stanford mocht de functie internationale zaken ontwikkeling gaan invullen. Later dat jaar kwamen er nog meer mensen bij waaronder Bing Gordon, David Maynard en Steve Hayes. Vanwege de uitbreiding in het personeel werd het kantoor al snel te klein en was het zoeken naar een nieuwe plek noodzakelijk. Ze kwamen uit bij een kantoor in San Mateo. Na de uitbreiding was er weer plek waardoor mensen als Richard Hilleman, Don Daglow en David Gardner zich ook bij het team aansloten. Zijn team bestond uit mensen die voorheen bij grote bedrijven hadden gewerkt, dit waren Apple, Atari, Xerox PARC en VisiCorp. Ook zat één van de Apple oprichters in de raad van bestuur, Steve Wozniak.

Electronic Arts heette in Europa EOA omdat er al een bedrijf onder de naam Electronic Arts was (het ging om het in 1986 opgerichte hoofdkwartier in Europa). In 1997 kreeg EA pas de rechten in handen.

Naamsverandering

In de eerste jaren waren een hoop werknemers ontevreden over de naam van het bedrijf. Om dit probleem op te lossen is er destijds een vergadering geweest. Deze vergadering zou net zo lang duren totdat er een geschikte naam was gevonden.

Hawkins had zelf al wat ideeën, hij benaderde de software als een vorm van kunst (art), en noemde de ontwikkelaars software artists. Ze kwamen met deze gedachten uit bij SoftArt, echter werd dit het niet omdat het teveel op het bedrijf Software Arts leek. Hawkins vertelde dat hij het woord electronic wel mooi vond waarna enkele werknemers met Electronic Artists en Electronic Arts Kwamen. Ook werd Blue Light als optie beschouwt, een verwijzing uit de film Tron. Uiteindelijk kwam Hayes met de uitspraak over Electronic Arts. Volgens hem zou artists niet voldoen omdat wij niet de artists zijn, maar zij. Na deze uitspraak is er unaniem gekozen voor Electronic Arts.

Ook werd Blue Light als optie beschouwt, een verwijzing uit de film Tron.

Na Hawkins vertrek

In 1991 verliet Hawkins de oprichter van EA het bedrijf om een nieuw bedrijf te starten, The 3DO Company (SMSG). Dit werd onder andere samen met EA gedaan. Larry Probst nam het stokje van Hawkins over. In dat zelfde jaar werd de NHL serie door EA gelanceerd, de wel bekende ijshockey simulator. In 1993 werd de eerste FIFA uitgebracht en EA begon al snel een hoop vaste waardes te krijgen in hun portofolio, dit werd een jaar later nog beter met de allereerste Need for Speed uit de geschiedenis, die in eerste instantie alleen uitkwam voor de (eigen) 3DO console.

In 1998 verhuisde het bedrijf naar Redwood City, California. Hier is het hoofdkwartier tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd. EA begon in 1999 met het uitgeven van de SimCity en Medal of Honor serie. Een jaar later kwamen daar successen als The Sims en SSX bij.

Bedrijfsstructuur

Door de jaren heen heeft EA een hoop studio’s en labels geopend of gekocht. Dit alles wordt overzien door de CEO, John Riccitiello beklede deze functie van 2007 tot 30 maart 2013. Larry Probst is enige tijd de interim-CEO geweest. In september 2013 is Andrew Wilson de nieuwe CEO van Electronic Arts geworden, hij was voorheen werkzaam bij EA Sports. Het bedrijf kent eigenlijk vier segmenten. Sommigen zijn eenvoudig terug te herleiden doordat het opgekocht is en wel in stand is gehouden. Hieronder gaat het voornamelijk over EA Games, alle anderen hebben een aparte pagina op Gamemind en zullen daarom kort behandeld worden. Klik op één van de vier op het te lezen, EA games is uitgebreid. De andere drie zijn kort en samenvattend.

EA Games

Het segment of label met de meeste studio’s, en ontwikkelingsteams. Het staat bekend om aktie, avontuur, race, role-playing en gevecht(combat) games. Bekende studio’s onder dit label hebben een hoop games uitgebracht sinds de oprichting van EA.

De allereerste game van EA

Skate or Die! is de allereerste game die intern is ontwikkeld door EA en is in 1988 uitgebracht. Hoewel het toen nog niet officieel onder het label EA Games werd uitgebracht, kunnen wij het alleen hier plaatsen vanwege het authentieke gevoel. De game was zoals de naam het al zegt een skateboardgame. In het spel kon de speler aan maar liefst vijf skate evenementen deelnemen en het met maar liefst acht spelers worden gespeeld! De game werd zowel voor de computers als consoles (NES, Sinclair ZX, Atari ST Amstrad CPC en Virtual Console) uitgebracht. Op beide platvormen werd de game goed ontvangen, voornamelijk de muziek (rock-achtig) was erg goed.

Als we terug gaan naar de huidige tijd en de bekendere studio’s uit het EA Games label erbij pakken zien we wat het in zijn mars heeft. Om dicht bij het vorige te blijven beginnen we met EA Black Box, wat voorheen Black Box Games was en in 1998 is opgericht. In 2002 is het volledig door EA overgenomen. Deze studio is bekend van de Skate serie en de latere Need for Speed serie (van 2001 tot 2011).
De in 1992 opgerichte Zweedse studio die voornamelijk bekend is van Battlefield en Mirror’s Edge. Van origine is de groep oprichters een demogroep geweest onder de naam The Silents, dit hebben ze ook in hun latere werken laten blijken. In 2005 kreeg EA 62% van DICE (eigenlijk Digital Illusion CE) in handen. Een jaar later (2 oktober, 2006) werd DICE volledig in het EA bestand geïntegreerd. Het bedrijf is ook buiten de grote blockbusters om bekend van een ware cult hit, Pinball Dream.
De studio die opgericht is als DreamWorks Interactive LLC in 1995 is in het jaar 2000 overgenomen door EA. In 2003 is het samengegaan met Westwood Studios (Command & Conquer) en EA Pacific (eerder Westwood Pacific) waardoor EA Los Angeles in het leven werd geroepen. Tegenwoordig heet het Danger Close Games. De studio is nu bekend van de Medal of Honor en Command & Conquer serie.
Een aparte in het verhaal studio’s omdat het erg breed is in het uitbrengen van Genres. De mobiele ontwikkelaar borduurt voort op bekende succes van EA. Dit zijn games zoals The Sims, Need for Speed en FIFA Soccer om er drie te noemen. De ontwikkeling vind op verscheidende plaatsen plaats en valt wat buiten de boot om het echt een apart segment te geven. Het bestaat al langere tijd, namelijk vanaf 2004.
Andere studio’s die niet mogen missen zijn Visceral Games, eerder bekend als EA Redwood Shores van de Dead Space serie. EA Phenomic welke Command & Conquer: Tiberium Alliances ontwikkeld. EA Montreal bekend van Boogie en Army of Two. En als laatste, Criterion Games (voorheen Criterion Software) van de first-person shooter Black en de Burnout serie.

EAsports

Het label is in 1991 opgericht als Electronic Arts Sports Network. Het kent vele bekende sport lijnen zoals NBA, NHL, FIFA, SSX en het golfspel PGA wat later bekend werd als Tiger Woods PGA tour. De meeste games worden ontwikkeld door EA Canada, Blackbox, Tiburon, Vancouver en EA British Columbia. De grootste concurrenten van dit label zijn 2K Sports van Take-Two Interactive en Sega met Football Manager (Sports Interactive). Konami was in het verleden met Pro Evolution Soccer ook nog bedreigend, al is dit de laatste jaren afgenomen door het succes van FIFA.

In het verleden bracht EA Sports zijn games ook onder een speciaal label uit, EA Sports BIG. Deze is in 2008 stilletjes opgeheven en geestelijk vervangen door EA Sports Freestyle.

Op de officiële EA Sports pagina kun je meer over dit onderwerp lezen.

bioware

BioWare is een Canadese ontwikkelaar die in 1995 is opgericht. Dit in Edmonton waar het nu nog steeds gevestigd zit (HQ). Het bedrijf is opgericht door de toen der tijd net afgestudeerden als M.D. (Doctor of Medicine) Greg Zeschuk, Ray Muzyka en Augustine Yip, de laatste genoemde heeft het team in 1997 verlaten. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in het maken van role-playing games. Dit van zowel bestaande games zoals Star Wars waar op voortborduurt wordt als nieuwe ideeën zoals Mass Effect en Dragons Age. Het bedrijf is vanaf 2008 in handen van Electronic Arts.

Lees meer over (EA) Bioware op de officiële pagina.

maxis

Maxis is in 1987 opgericht als Maxis Software, dit werd gedaan om het spel Simcity te publiceren op de PC. Later werden ze bekend met The Sims serie. In 2008 werd een nieuw concept geïntroduceerd, Spore. De speler begint op het niveau van een cel en ontwikkeld zijn vorm van leven naar de glorie. Er zullen vele afslagen in de evolutie moeten genomen, de speler bepaald welke en hoe het aard van het beestje uiteindelijk zal worden. EA Maxis is tevens de vervanger van EA Play, sinds de reorganisatie in 2011.

Op de pagina van Maxis zelf kun je meer over dit onderwerp lezen.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.
 • 23 september, 2020 op 11:43
  Positief

  Ubobet is an internationally trusted gambling dealer past
  2001 until now. By holding attributed access for online gambling sites that provide various types of betting games.

  Games user-friendly intensify Sportsbook, rouse Casino and Cockfight.
  Ubobet has reached the entire world gambling present
  including the Indonesian market. At present, every morning there are more
  than 100 thousand players who entrust their bets in the city of Ubobet.

  Ubobet List Site

  To register an account, players cannot attain it directly on the Ubobet site.
  In additional words, prospective players must register through the
  recognized agent site for Ubobet listings such as Pandora188.
  By using Pandora188 ID the artiste can bet on this city.

  How to register is quite easy, just by filling out the registration form correctly.
  After that make a accrual of at least 25 thousand, subsequently the
  artist can bet on Ubobet. every player who joins as a member at Pandora188 is entitled
  to a freebet further and plus a daily buildup extra without
  exception.

  Ubobet Login

  After registering, players can log in upon Ubobet in two ways.
  The first is through recognized cronies who have collaborations such as Pandora188.
  Because the two sites have already formed a partnership, which means that betting upon the
  Pandora188 site is the thesame as betting upon Ubobet directly.
  Or by the second pretentiousness you can directly log in to the Ubobet site if you already have an account.
  How to log in Ubobet is quite easy, just enter your ID & password correctly.

  Negatief

  Ubobet is an internationally trusted gambling
  dealer past 2001 until now. By holding attributed access for online gambling sites that provide
  various types of betting games. Games user-friendly intensify Sportsbook,
  rouse Casino and Cockfight. Ubobet has reached the entire world gambling present including the Indonesian market.
  At present, every morning there are more than 100 thousand players who entrust their bets in the city of
  Ubobet.

  Ubobet List Site

  To register an account, players cannot attain it directly on the Ubobet site.
  In additional words, prospective players must register through the recognized agent site for Ubobet listings such as Pandora188.
  By using Pandora188 ID the artiste can bet on this city.

  How to register is quite easy, just by filling out the registration form correctly.
  After that make a accrual of at least 25 thousand, subsequently the artist can bet on Ubobet.
  every player who joins as a member at Pandora188 is entitled to
  a freebet further and plus a daily buildup extra without exception.

  Ubobet Login

  After registering, players can log in upon Ubobet in two ways.
  The first is through recognized cronies who have
  collaborations such as Pandora188. Because the two sites have already formed a partnership, which means that
  betting upon the Pandora188 site is the thesame as betting upon Ubobet directly.

  Or by the second pretentiousness you can directly log in to the Ubobet site
  if you already have an account. How to log in Ubobet is quite
  easy, just enter your ID & password correctly.

  Ubobet is an internationally trusted gambling dealer past 2001 until now.
  By holding attributed access for online gambling sites that provide
  various types of betting games. Games user-friendly intensify Sportsbook, rouse Casino and Cockfight.
  Ubobet has reached the entire world gambling present
  including the Indonesian market. At present, every morning there
  are more than 100 thousand players who entrust their bets in the
  city of Ubobet.

  Ubobet List Site

  To register an account, players cannot attain it directly
  on the Ubobet site. In additional words, prospective players must register through the recognized agent site for Ubobet listings such as Pandora188.

  By using Pandora188 ID the artiste can bet on this city.

  How to register is quite easy, just by filling out the registration form correctly.

  After that make a accrual of at least 25 thousand,
  subsequently the artist can bet on Ubobet. every player who joins as a member at Pandora188 is entitled
  to a freebet further and plus a daily buildup extra without exception.

  Ubobet Login

  After registering, players can log in upon Ubobet in two ways.
  The first is through recognized cronies who have collaborations such as Pandora188.
  Because the two sites have already formed
  a partnership, which means that betting upon the Pandora188 site is the thesame as betting upon Ubobet directly.

  Or by the second pretentiousness you can directly log in to the Ubobet site if you already have an account.

  How to log in Ubobet is quite easy, just enter your ID & password correctly.

 • 5 oktober, 2020 op 00:01
  Positief

  Not many online gambling sites in Indonesia have official concern status and have licenses issued by relevant authorities.
  In addition, the level of consumer support for online gambling sites can still be
  entirely low because of the 100 handy online gambling sites,
  lonesome nearly 10-15 sites are adept to pay for professional encourage and meet standards.

  Therefore, you cannot arbitrarily pick an online gambling site to be a playing partner.
  There are many criteria and factors that must be considered
  to make an online gambling site a area to shelter and keep game deposits.
  However, it will take grow old and effort to find a trusted site as soon as this.

  Hence, in this article we would when to find the money for
  important recommendations roughly trusted and endorsed online gambling sites in Indonesia.
  By becoming a devotee of this gambling site,
  it is clear that you will be pardon from doubt and one step closer to success.
  Online gambling is no longer just a game but a thing that
  can agree to you to a brighter future.

  Like any supplementary business in the world, all step you
  believe will have substitute risks and benefits.

  No human instinctive can always create a gain in every business, and no one can always
  avoid losing. all that can be over and done with
  is to minimize losses and growth profits until finally the profits create
  losses not felt.

  Negatief

  Not many online gambling sites in Indonesia have official concern status and
  have licenses issued by relevant authorities. In addition, the level of consumer support for online gambling sites can still be entirely low because of
  the 100 handy online gambling sites, lonesome nearly 10-15 sites are adept
  to pay for professional encourage and meet standards.

  Therefore, you cannot arbitrarily pick an online gambling site to be a playing partner.
  There are many criteria and factors that must be considered to make an online
  gambling site a area to shelter and keep game
  deposits. However, it will take grow old and effort
  to find a trusted site as soon as this.

  Hence, in this article we would when to find the money for important recommendations roughly trusted
  and endorsed online gambling sites in Indonesia.
  By becoming a devotee of this gambling site, it is clear
  that you will be pardon from doubt and one step closer to success.
  Online gambling is no longer just a game but a thing that can agree to
  you to a brighter future.

  Like any supplementary business in the world, all step you believe will have substitute
  risks and benefits. No human instinctive can always create a gain in every business, and no one
  can always avoid losing. all that can be over and done with is to
  minimize losses and growth profits until finally
  the profits create losses not felt.

  Not many online gambling sites in Indonesia have official concern status and
  have licenses issued by relevant authorities. In addition, the level of consumer support for online gambling sites can still be entirely low because of the 100 handy online gambling sites, lonesome nearly 10-15 sites
  are adept to pay for professional encourage and meet standards.

  Therefore, you cannot arbitrarily pick an online gambling site
  to be a playing partner. There are many criteria and factors that must be considered to make an online gambling site a area to shelter and keep game deposits.
  However, it will take grow old and effort to find a trusted site as soon as this.

  Hence, in this article we would when to find the money for important recommendations roughly trusted and endorsed online
  gambling sites in Indonesia. By becoming a devotee of this gambling site, it is clear
  that you will be pardon from doubt and one step closer to success.
  Online gambling is no longer just a game but a thing that can agree to you to a brighter future.

  Like any supplementary business in the world, all step you believe will have substitute risks
  and benefits. No human instinctive can always create a gain in every business, and no one can always avoid losing.
  all that can be over and done with is to minimize losses and growth profits until finally
  the profits create losses not felt.

 • 17 december, 2020 op 12:12
  Positief

  Panduanjudi Login

  Panduanjudi is a trusted and certified poker site from PKV games server.
  We provide 9 types of far along games that can be played
  using just one ID. The games we have the funds for enhance poker, domino99,
  bandarq, aduq, sakong, bandar66 and moreover capsa susun.
  In adjunct to having a large variety of games, www.Panduanjudi.com next has several
  handsome promos that can be enjoyed directly after
  being registered as a member. gone total weekly cashback
  promos that are calculated from the total turnover, both winning
  and losing. moreover Panduanjudi truly appreciate if there are members who invite connections or relatives to work on our site by giving a referral added of 10% to 20%
  of the number of turnover downline invited to play.

  To be the best poker site, Panduanjudi is always maddening to increase
  our facilities to be dexterous to offer the best
  experience in playing poker at our place. One of the ways is the Gambling guide provides a means of payment that reaches all elements of Indonesian society.
  By practicing later leading banks and cooperative Simpati and XL balance deposits.
  As skillfully as which players can create deposits using E-wallets such as GoPay, OVO and Funds.
  extra than those mentioned above, of course there are still advantages
  in Panduanjudi to struggle to become the best poker sites such as:

  Negatief

  Panduanjudi Login

  Panduanjudi is a trusted and certified poker site from PKV games server.

  We provide 9 types of far along games that can be played using just one ID.
  The games we have the funds for enhance poker, domino99, bandarq, aduq, sakong,
  bandar66 and moreover capsa susun. In adjunct to having a large
  variety of games, www.Panduanjudi.com next has several handsome promos that can be enjoyed
  directly after being registered as a member.
  gone total weekly cashback promos that are calculated from the total turnover, both winning
  and losing. moreover Panduanjudi truly appreciate if
  there are members who invite connections or relatives to work on our site by giving a referral added of 10% to 20% of the number of turnover downline invited
  to play.

  To be the best poker site, Panduanjudi is always maddening to
  increase our facilities to be dexterous to offer the best experience in playing
  poker at our place. One of the ways is the Gambling guide provides
  a means of payment that reaches all elements of Indonesian society.
  By practicing later leading banks and cooperative Simpati and XL balance deposits.

  As skillfully as which players can create deposits using E-wallets
  such as GoPay, OVO and Funds. extra than those mentioned above,
  of course there are still advantages in Panduanjudi to struggle to become the
  best poker sites such as:

  Panduanjudi Login

  Panduanjudi is a trusted and certified poker site from PKV games server.
  We provide 9 types of far along games that can be
  played using just one ID. The games we have the
  funds for enhance poker, domino99, bandarq, aduq, sakong, bandar66 and moreover capsa susun. In adjunct to having a large variety of games, http://www.Panduanjudi.com next
  has several handsome promos that can be enjoyed directly after being registered as a member.
  gone total weekly cashback promos that are calculated from the total turnover, both winning and losing.
  moreover Panduanjudi truly appreciate if there are members who invite
  connections or relatives to work on our site by giving a referral added
  of 10% to 20% of the number of turnover downline invited to play.

  To be the best poker site, Panduanjudi is always maddening to increase our facilities to be
  dexterous to offer the best experience in playing poker at our
  place. One of the ways is the Gambling guide provides a means of payment that reaches all elements of Indonesian society.
  By practicing later leading banks and cooperative Simpati
  and XL balance deposits. As skillfully as which players can create deposits using E-wallets such as GoPay, OVO and Funds.
  extra than those mentioned above, of course there are still advantages in Panduanjudi to struggle to become the best poker sites such as:

Laat een reactie achter

Algemene Kwaliteit
Technische Kwaliteit
Audio Gerelateerde Kwaliteit
Uitgebrachte Games
Innovatie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.