Industrie
Je Leest nu
Maxis
1

Maxis

door Rick de Vries25 augustus, 2012
Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Algemene Kwaliteit
4.8
Technische Kwaliteit
4.4
Audio Gerelateerde Kwaliteit
4.8
Uitgebrachte Games
5.1
Innovatie
9.5
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven

Succesvolle lijnen

Maxis kent eigenlijk drie succesvolle lijnen waarvan twee de tand des tijds hebben doorstaan. De laatste Spore, moet dit nog gaan bewijzen. Zoals we vaker doen bij onze artikelen zullen we het onderverdelen in drie stukjes, het zijn geen reviews en slechts korte stukjes om een impressie te krijgen.

…SimCity eigenlijk helemaal niet de eerste is maar slechts een remake.

SimCity

Het succes wat Maxis nodig heeft gehad om te worden wie ze nu zijn. Het was niet de allereerste game van Maxis zoals vele denken maar de twee. De eerste game was SkyChase (1988), een actie vliegspel. Wat ook verwarrend is dat de eerste SimCity eigenlijk helemaal niet de eerste is maar slechts een remake. De eerste versie was ontwikkeld voor de C64 maar is nooit uitgegeven. Maxis is ontstaan om de remake van het eerdere deel uit te geven voor de MAC en Windows.

Het spel zelf is een city-building simulatie. Het idee is uit de gedachten bestaan om kaarten te ontwikkelen na verloop van tijd bleek dit wel een erg leuk principe en kwam het idee van de game SimCity. Het doel van het spel is het bouwen van een stad. Commerciële-, industriële- en woon-gebieden zullen worden gemaakt. Uiteindelijk moet er worden gezocht naar een balans dat ervoor zorgt dat je stad draaiende blijft. In latere delen zijn hier extra functies aan toegevoegd en werd het met de deel een uitgebreider spel.

The Sims

Een game die in de geschiedenisboeken is gegaan als best verkochte pc gameserie ooit. Het levenssimulatie spel dat al sinds het jaar 2000 bestaat heeft fans over de hele wereld en heeft de spelersmarkt qua soorten spelers verbreed, voornamelijk vrouwelijke gamers. Sinds 2006 is er een apart Sims Label in de portofolio van EA toegevoegd onder de naam The Sims Studio. Deze studio behoort wel tot de Maxis divisie van EA.

In The Sims krijg je de controle over een stad waarin jij gezinnen kunt besturen. Deze gezinnen kun jezelf aanmaken en vormgeven of je kiest een bestaand gezin. Als speler zorg jij ervoor wat de Sims voor een leven gaan lijden. Daarnaast kun je huizen bouwen, kamers in richten en tuin inrichten naar eigen inzien (zwembad inbegrepen).

Het bekende flipperkast spel 3D Pinball for Windows – Space Cadet is door Maxis gemaakt

Spore

Op 7 september 2008 werd er iets nieuws door Maxis gelanceerd, Spore. In Spore gaat de speler de ontwikkeling van een eigen gemaakt soort beleven. Het begint bij een cel en zal van stadia tot stadia nieuwe ontwikkelingen opdoen. Welke dat zijn is aan de speler. Ben je een carnivoor, herbivoor of misschien beide een omnivoor? De keuze is aan jou. Het doel is om je eigen soort naar de glorie te helpen, of beter gezegd de ruimte. De game is goed ontvangen door de recensenten al heeft het nog niet de allure en positie die de bovenstaande gameseries hebben.

Overname door EA

Tien jaar na de oprichting van Maxis kwam deels in handen van Electronic Arts. De daarna uitgebracht spelen droegen toen ook de nieuwe naam. In 2006 is Maxis volledig in handen gekomen van Electronic Arts. Wat later een strategische zet bleek te zijn van EA om het bedrijf te herorganiseren in verschillende segmenten zoals te lezen is op de Electronic Arts pagina.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Algemene Kwaliteit
Technische Kwaliteit
Audio Gerelateerde Kwaliteit
Uitgebrachte Games
Innovatie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.