Industrie
Je Leest nu
Obsidian Entertainment
0

Obsidian Entertainment

door Rick de Vries25 augustus, 2012
Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Algemene Kwaliteit
7.5
Technische Kwaliteit
5.7
Audio Gerelateerde Kwaliteit
6.9
Uitgebrachte Games
7.2
Innovatie
6.1
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven

Obsidian en Alpha Protocol

Na jaren van het ontwikkelen van vervolgen op bestaande projecten kondigde Obsidian in 2006 aan dat het een nieuwe franchise mede zou ontwikkelen, dit samen met SEGA. Dit zou later bekend worden als de RPG Alpha Protocol een degelijk product dat verder geen indruk heeft gemaakt toen het in 2010 uitkwam.

Pech tijdens ontwikkelen

Na het contact met SEGA waren er blijkbaar meer zaken besproken omdat het bedrijf aankondigde dat Obsidian een Aliens game zou ontwikkelen (afgeleid van de Alien films). Gek genoeg was de game opeens gecanceld, de reden hiervoor is onbekend. Ook zou het de game Seven Dwarves (werktitel) ontwikkelen ook deze game werd gecanceld. In 2012 hebben ze opnieuw een game gecanceld wat dit keer ook werknemers getroffen heeft. Vermoedelijk 20 tot 30 personen hebben het schip moeten verlaten.

Vermoedelijk 20 tot 30 personen hebben het schip moeten verlaten.

Bouwen op een grote succesvolle titel

Bethesda heeft na het succes van Fallout 3 contact opgenomen met Obsidian Entertainment om Fallout: New Vegas door hen te laten ontwikkelen. De kleine studio die ook nog bezig was met Alpha Protocol heeft de klus aangenomen en is ijverig van start gegaan. Het resultaat was een goede game met wel een hoop technische mankementen zoals corrupte savefiles, slechte gezichtsanimaties en vast lopers tijdens het spelen. Uiteindelijk is de studio hier niet echt op afgerekend. Achteraf hebben ze nog wel een hoop werk gehad met het patchen dit deden ze samen met Bethesda. Of Alpha Protocol ze teveel is geworden is niet helemaal duidelijk, ergens zijn ze tijd te kort gekomen.

Wil je meer over Fallout lezen? Bezoek dan ook eens de Bethesda pagina! Onderaan de pagina vind je een apart kopje. Wil jezelf een bijdrage leveren door informatie voor ons te verzamelen? Neem dan rustig contact met ons op!

Project Eternity

In 2012 heeft Obsidian via het bekende Kickstarter geld gevraagd voor de ontwikkeling van Project Eternity. Dit is ruim geslaagd en ze hebben een bedrag van maar liefst 4 miljoen dollar weten te krijgen. Het spel gaat een Fantasy RPG worden en de naam is slechts een werknaam! Halverwege 2014 komt de game waarschijnlijk uit.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Algemene Kwaliteit
Technische Kwaliteit
Audio Gerelateerde Kwaliteit
Uitgebrachte Games
Innovatie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.