Industrie
Je Leest nu
Valve Corporation
1
Review

Valve Corporation

door 27 augustus, 2012
Score
Onze Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Algemene Kwaliteit
9.5
9.3
Technische Kwaliteit
8.5
9.0
Audio Gerelateerde Kwaliteit
8.5
8.3
Uitgebrachte Games
9.5
9.1
Innovatie
9.5
9.0
9.0
Onze Score
8.9
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven

Het oprichten en de eerste Half-Life

Beide heren hebben het bedrijf op 24 augustus 1996 opgericht met het doel om games te ontwikkelen. Voorheen waren de heren werkzaam bij het welbekende Microsoft, hier hebben ze een hoop geld verdiend.  In 1998 was het eerste product voltooid, het ging hier om de allereerste Half-Life (PC, PS2) wat ook meteen de doorbraak voor Valve was.

Nadat Half-Life uitgegeven was door Sierra Entertainment en uitstekend door de critici kwamen ontvangen was kwamen er uitbreidingen en spin-offs, waaronder Half-Life: Opposing Force en Blue Shift.

Twee jaar na Half-Life, kwam in het jaar 2000 Counter-Strike (PC) dat opnieuw werd uitgegeven door onder andere Sierra Entertainment. De game draaide net als Half-Life op de hevig aangepaste Quake Engine, die onder Valve beter bekend staat als Goldsrc wat verwijst naar Goldsource. De engine is geschreven in de programmeertaal C++ en is de metaforische moeder van de Source Engine.

Source Engine en Half-Life 2

De Source Engine was op Juni 2004 voor het eerst speelbaar met de uitgave van het spel Counter-Strike: Source. Het ging hier om een remake van het originele Counter-Strike uit het jaar 2000. In het zelfde jaar werd het zelfde gedaan met Half-Life, hierbij was er kritiek vanwege de directe overzetting van het spel. De Source Engine zou volgens critici niet optimaal gebruikt worden.

Het was een druk en rumoerig jaar voor Valve want ook Half-Life 2 kwam uit in 2004. De game werd uitgegeven voor de PC (Windows) en Xbox, de eerste wel te verstaan. Het bleek uiteindelijk toch een geweldig jaar voor Valve omdat Half-Life 2 ontzettend goed werd ontvangen, het werd door vele als de beste game van het jaar gezien.

 

Half-Life 2 Episodes en latere successen

Na het succes van Half-Life 2 heeft Valve op zich zelf staande uitbreidingen uitgebracht in de vorm van Episodes. In de tussenperiode is er nog Day of Defeat: Source uitgebracht voor de PC, de goed ontvangen game heeft het goed gedaan al kon het het niveau van Counter-Strike niet halen. Hierdoor is de game naar alle waarschijnlijkheid wat ondergesneeuwd.

In 2007 werd The Orange Box uitgebracht, een bundel van vijf complete games. De drie Half-Life 2 games, Half-Life 2 samen met Episode One & Two. Daarnaast waren er Team Fortress 2 en de grote verrassing Portal, dat uitgegroeid is tot een cult-game.

De daarop volgende jaren werden er meer nieuwe titels geïntroduceerd waaronder Left 4 Dead en meteen daarna deel twee, Alien Swarm voor de PC en in 2011 kwam er een vervolg op Portal, namelijk Portal 2.

Steam

Op 12 september 2003 werd Steam opgericht door Valve. Omdat Steam zo groot is geworden hebben we daarvoor een aparte pagina. In het bovenstaande verhaal wordt er nauwelijks over Steam gesproken maar het heeft wel degelijk invloed gehad op het succes van Valve. Ook is de game-industrie op een andere manier gaan werken. Hierover lees je meer op de Steam Pagina.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Algemene Kwaliteit
Technische Kwaliteit
Audio Gerelateerde Kwaliteit
Uitgebrachte Games
Innovatie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.