Muziek
Je Leest nu
Regina Spektor – What We Saw From Cheap Seats
0
Review

Regina Spektor – What We Saw From Cheap Seats

door 22 oktober, 2012
Positief

Het proberen van nieuwe dingen in de muziek. Het af en toe nonchalant om gaan met de muziek past erg goed vanwege de timing.

Negatief

Het te ver willen gaan met vernieuwen.

Score
Onze Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Algemene Kwaliteit
8.0
Technische Kwaliteit
8.0
In een notendop

De Russische Regina Spektor heeft bijzonder goed werk afgeleverd! Het album kent een hoop originaliteit echter gaat ze hier af en toe iets te ambitieus mee om. Een zachte stem en haar pianostijl afgewisseld met gekke sprongetjes.

8.0
Onze Score
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven

Regina Spektor  is een artieste uit het koude Rusland. Van een doorbraak in Nederland is geen sprake,veel verder dan in een Reclame voor een bekend chocolade merk is ze niet gekomen! Dat zegt natuurlijk nog niets. Haar nummers zijn een mengelmoes van alles. Zowel in muzikale zin van de teksten als instrumentaal. Het overheersende in de muziek is natuurlijk haar stem, maar haar piano doet niet veel onder in zijn totaliteit! De lage octaven op de piano zijn kenmerkend in nummer zoals How.

Een bijzonder maar goed album dat je af en toe opnieuw laat luisteren.

Zoals al eerder vermeld is het een mengelmoesje van verscheidende stijlen. Op dit album wordt er hevig gemixt. Het zijn niet altijd dingen die je meteen verwacht. In het nummer All The Rowboats is er een plastic (beatbox) bas toegevoegd, dit zou je kunnen typeren als Hiphop. De piano lijn daarentegen is weer erg alternatief! De manier van zingen is verwant aan rappen en op de achtergrond is een koor met ontzettend veel galm.

De teksten zijn erg abstract. Het is niet een directe gebeurtenis, maar meer een beschrijven. Al wil dit erg verschillen per nummer. Een exacte beschrijven is er vanwege de dubieuze loop in de teksten niet echt. Tijdens het luisteren vraag ik mezelf meerdere keren af of dit genialiteit of pure waanzin is.

[hero heading=”Conclusie” tagline=”Een verdiende 8!”]

421149_10150578633581389_7082116388_9512972_927568225_nRegina Spektor zoekt telkens de grenzen op. Een genre benoemen is maar lastig! Wat ik wel te weten ben gekomen is dat deze dame erg veel lef heeft, al zijn er maar drie nieuwe nummer op het album! Misschien is dat dan ook wel lef. Af en toe afgrijselijk de mist in gaan met het nummer Open en dan toch blijven luisteren! Nee, dat kunnen er maar weinig bij mij. Een bijzonder maar goed album die je af en toe opnieuw laat luisteren. Een verdiende 8.

[/hero]

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Algemene Kwaliteit
Technische Kwaliteit

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.