Muziek
Je Leest nu
Silence is Sexy – Modern Antiques
0
Review

Silence is Sexy – Modern Antiques

door 22 oktober, 2013
Positief

Instrumenten spektakel, Nederlands, erg divers qua stijlen

Negatief

Chaotisch in zijn geheel, zangpartijen kwalitatief minder, inconsistent

Score
Onze Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Algemene Kwaliteit
7.0
Technische Kwaliteit
6.5
In een notendop

Silence is Sexy heeft het laatste album in eigen stijl afgesloten en dat siert de band. Voor minder diverse muziekliefhebber kunnen bepaalde nummers een hoop irritatie teweeg brengen vanwege de mate van energie wat in contrast staat met andere nummers. Degelijk album dat erg divers is, echter ook meteen het nadeel van dit dubbele album.

6.8
Onze Score
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven

Over het algemeen behandel ik enkel de al wat bekendere bands of muzikanten, in het geval van Silence is Sexy maak ik graag een uitzondering. De band maakt al wat langer muziek en is afkomstig uit Utrecht. Modern Antiques is het vierde album, mits we een instrumentale versie van This Ain’t Hollywood buiten kuif laten, en bestaat uit twee delen.

De naam Silence is Sexy is letterlijk overgenomen van het album van Einstürzende Neubauten, een Duitste groep die vandaag de dag nog muziek maken. Het album Modern Antiques verscheen op 6 juni, 2012. Dit was ook meteen het einde van de band die sinds 2003 al muziek maakte. Destijds heb ik contact gehad met de producer van het album Modern Antiques, dit voor een momenteel bevroren project van Gamemind.

Het album is een mengelmoes van een hoop creatieve psychedelische uitspattingen. Anders dan bij voorgaande albums die je kunt vergelijken met een band zoals The Editors, doet dit album je elk nummer opnieuw verrassen qua stijl. Het gevaar hiervan is dat niet elk nummer even prettig ervaren wordt. David And Bathsheba is erg prominent aanwezig met de bas zoals dat ook bij The Killers te horen is. Later op het album veranderd de kleur en wordt de muziek donkerder in Lovely Ways To Die. Voor mijn plezier zal ik hier zeker niet naar luisteren! Dit contrast zorgt voor irritatie en het is vreemd om direct na dit nummer voor een zeer rustig nummer te kiezen die gebruik maakt van een geproduceerd koor.

Het eerste album richt zich op moderne popmuziek. Het tweede album Modern Antiques Vol. 2 richt zich meer op de psychedelische kant. Het klinkt iets minder chaotisch dan het eerste gedeelte en is opnieuw erg divers wat betreft instrumenten! Wat telkens weer duidelijk wordt is dat de band niet de beste zangers heeft. De drumpartij kan wat bedrukt aanvoelen evenals de stem waar apart reverb effecten op los zijn gelaten. Dit is een kwestie van smaak. Rain Begins To Fall is hiervan een duidelijk voorbeeld waarbij je kunt horen dat de diepte mist in de drum en baspartij.

[hero heading=”Afsluitend” tagline=”Het album lijkt een laatste creatieve uitlating”]Silence is sexyHet laatste album van Silence is Sexy is zeker niet verkeerd! Het voelt echter niet authentiek aan en mogelijk is dat ook wel het gene wat een grote doorbraak om zeep heeft geholpen in de afgelopen jaren. Het album lijkt een laatste creatieve uitlating van de band te zijn, hierbij is alles uit de kast getrokken! Helaas heeft dit er voor gezorgd dat het niet gestroomlijnd is, wel is het als muzikant erg interessant om de muziek te ontdekken en misschien zelfs inspiratie op te doen. Je kunt het album hier kopen of luisteren.[/hero]

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Algemene Kwaliteit
Technische Kwaliteit

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.