Muziek
Je Leest nu
The Legend of Zelda: 25th Anniversary Special
0
Positief

Iconische nummers, herkenbare onderdelen voor de fans, zelfs voor een leek leuk

Negatief

De uitspattingen in een nummer missen soms en daardoor mis je een bombastische ervaring, kwestie van smaak uiteraard.

Score
Onze Score
Bezoekers Score
Beoordeel
Algemene Kwaliteit
9.5
Technische Kwaliteit
9.0
In een notendop

Het is eigenlijk al weer meer dan 26 jaar geleden, maar wat maakt het uit! We gaan kijken naar deze bijzondere cd met de bekende en ijzersterke nummers van The Legend of Zelda. Is het wel leuk om alle nummers nog eens te luisteren? Ontdek het in onze review!

9.3
Onze Score
Bezoekers Score
Je hebt een beoordeling gegeven
Al jaren timmert het kleine mannetje Link aan de weg. Met zijn zwaard en groene outfit dwaalt hij door de magische wereld. Tijdens je reis hoor je de bijzondere muziek van deze wereld. Wie de ocarina nog niet kende heeft door de game wel geleerd wat het is.
Erger je je aan de Franse Hoorn dan zou ik het afraden

Iconische nummers zoals die vaak in de Japanse game cultuur tot leven zijn gekomen. Genoeg euforie over de serie. Wat doet dit album? Brengt het de sfeer van de game goed over? Kan iemand die niet bekend is met de muziek van Zelda ook genieten van deze cd of zal die wazig voor zich uit blijven staren?

Meester Koji Kondo

Integendeel tot de eerste delen klinkt het uiteraard niet meer computer-achtig. Het is volledig ingespeeld door een orkest. Dit is gedaan onder toezicht van de bekende Koji Kondo. Dit is de componist van de muziek uit de Zelda reeks, met een uitzondering van een paar nummers. De beste man heeft ook het bekende Mario melodietje van Super Mario Bros bedacht.

Het album neemt je mee naar verscheidende momenten uit de serie. Het album bestaat uit 8 nummers. Deze nummers kennen onderdelen zo duurt het eerste nummer bijv. ruim acht minuten en gaat het langs het Overworld thema maar ook die van de Darkworld. Dit is erg leuk voor de echte fans. Het is ingespeeld door een live orkest en dit hoor je ook wel. Het zal daarom ook niet altijd even perfect zijn. Het mist af en toe net iets aan dynamiek. Je zou graag willen dat het meer op de voorgrond komt. Voor de mensen die helemaal niets met Zelda hebben is het een interessant album. Het zijn ook zeer goede composities. Bepaalde nummers neigen naar het idee van een film met het koor dat in mineur erdoor heen gaat.

[hero heading=”Conclusie” tagline=” Bijzonder goed album”]The_Legend_of_Zelda_25th_Anniversary_Special_Orchestra_CD

Het album is gewoon erg sterk. Er zijn niet echt punten op aan te merken die slecht zijn. Erger je je aan de Franse Hoorn dan zou ik het afraden maar dit komt wel vaker voor in de Japanse muziekindustrie voor games van Nintendo. Het is mijn ogen een bijzonder goed album dat wel eens gehoord mag worden. Het is jammer dat de composities worden ondergewaardeerd en niet open in de publiciteit worden behandeld. Dit kan ook liggen aan de marketing van Nintendo. Terecht cijfer voor een bijzonder goed album.[/hero]

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Algemene Kwaliteit
Technische Kwaliteit

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.