Nieuws
Je Leest nu
CEO Electronic Arts dient ontslag in
0

CEO Electronic Arts dient ontslag in

door Redactie19 maart, 2013

De CEO van Electronic Arts, John Riccitiello heeft zijn ontslag bij EA ingediend. Hij houdt zichzelf verantwoordelijk voor de tegenvallende financieele resultaten die onder zijn bewind zijn geboekt. Aan het einde van de maand, 30 maart zal hij zijn functie officieel neerleggen. Hieronder kun je meer informatie vinden.

Riccitiello gaf door middel van een brief aan dat hij verantwoordelijkheid zal nemen voor de tegenvallende resultaten die het bedrijf geboekt had, dit in financiële zin, dit bleek uit een brief die Eurogamer publiceerde.

Naast het afscheid nemen van zijn functie als directeur zal hij uit de Raad van Bestuur stappen. Diezelfde raad heeft voorlopig Larry Probst aangewezen als interim-directeur. De laatst genoemde was al eerder CEO of op zijn Nederlands directeur. Rond die periode groeide EA in financiële zin sterk, zo ging het van 175 miljoen dollar naar 3 miljard dollar in omzet, dit uiteraard op jaarbasis. Verwacht wordt is dat Peter Moore de officiële opvolger gaat worden.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.