Nieuws
Je Leest nu
CEO Square Enix legt functie neer
0

CEO Square Enix legt functie neer

door Redactie26 maart, 2013

Na het weggaan van de CEO van Electronic Arts volgt de directeur Yoichi Wada van Square Enix dezelfde weg. Na een teleurstellend bericht over het fiscale jaar 2012 dat Yoichi Wada zelf bekend maakte heeft hij besloten om niet langer verder te gaan. De verwachting was dat er 37 miljoen dollar winst werd gemaakt, hier dook het bedrijf dik onder in de rode cijfers.

Het Japanse concern dat recentelijk nog met Tomb Raider een goede game afleverende heeft blijkbaar nog niet de vruchten kunnen plukken van het succes. Directeur Yoichi Wada van Square Enix verwachte 37 miljoen dollar winst te maken zoals het bedrijf eerder voorspelde, dit blijk niet haalbaar omdat het bedrijf momenteel een verlies van 138 miljoen dollar verwacht, dat is omgerekend zo’n 107 miljoen euro.

Het verwachte verlies is opmerkelijk te noemen omdat het bedrijf vorige jaar nog ruim 46 miljoen euro winst maakte rond de zelfde fiscale periode. Het verlies resulteert uiteindelijk in het vertrek van Yoichi Wada, formeel gezien moet er eerst nog met de aandeelhouders worden overlegd voordat het officieel wordt. Dat Wada blijft lijkt niet langer aan de orde. Zijn opvolger is voorlopig dan ook Yosuke Matsuda. Ook werd er meteen aangekondigd dat het bedrijf gaat reorganiseren.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.