Nieuws
Je Leest nu
De Microsoft E3 persconferentie in Woorden
0

De Microsoft E3 persconferentie in Woorden

door Rick de Vries10 juni, 2013

De Microsoft persconferentie op de E3 is voorbij en aan mij de taak om het eens te belichten. Uiteraard heb ik zoals velen net de persconferentie (goed) bekeken en zal ik het beknopt verwoorden voor mensen die het of gemist hebben of nog eens willen nalezen.

De show begon met een lange trailer van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, achter de schermen had ik hier al wat van vernomen en het kwam daarom niet als een verrassing. De game zal een echte openwereldgame worden en zich voornamelijk in de woestijn afspelen, bekende personages zullen ook terugkeren (Skull Face en Eli).

Daarna werd de Xbox 360 belicht. Dit was niet erg interessant en wat apart getimed zo kort na MGS5. De CEO van World of Tanks kwam op het podium en melde dat de game ook naar de Xbox 360 zal komen, de presentatie was niet erg goed noch geloofwaardig. World of Tanks is een ontzettend grote game geworden en heeft daarmee veel invloed op de gamewereld, mogelijk dat de huidige spelers hierop zaten te wachten, dit kan ik lastig in schatten. Uit het niets werd ook nog een nieuwe Xbox 360 console aangekondigd die meteen verkrijgbaar is in de winkels. De console kent de stijl van de Xbox One, zo lijkt de console uit twee gedeeltes te bestaan qua kleur. Microsoft hoopt waarschijnlijk met deze nieuwe Xbox 360 de mainstream gamers naar zich toe te trekken. Met de Xbox One waarbij ook een breed publiek, volgens Microsoft, wordt bereikt zal de Xbox 360 een andere prijsklasse dekken en zo de markt beter afschermen en voor een mogelijk doorstroming naar de Xbox One creëren. Een ander belangrijk punt was dat er elke maand twee gratis games verkrijgbaar zijn voor Xbox Live Gold leden, hiermee lijkt de computergigant naar Sony te kijken qua strategie.

Uiteraard moesten er ook games aangekondigd worden en dit begon met games voor de 360. De eerste game was Max The Curse of Brotherhood, een game met een wat kinderlijke stijl, dit moet niet negatief worden opgevat. Het deed mij wat denken aan de populaire game voor de PlayStation: Heart of Darkness. De game wordt ontwikkeld door een Scandinavische studio een gaat over een jongen die zijn broertje weg wenst, dit gebeurt echt en wat er daarna gebeurt kun je zelf wel bedenken!

Kort na al het geweld voor de Xbox 360 kwamen er games voor de Xbox One, waar de hele show eigenlijk om draaide en iedereen op zat te wachten. Met games zoals Minecraft, Dead Rising 3 (exclusief) en een nieuwe Halo leek dit wel goed te komen. De ontwikkelaar liet ook nog hun nieuwe shooter zien die de focus op de multiplayer legt, deze game gaat TitanFall heten en moet vanaf de aankomende lente beschikbaar zijn.

Het belangrijkste nieuws van de persconferentie was de onthulling van de prijs voor de Xbox One, deze prijs gaat op 499 euro liggen voor Europa en zal op 21 november verschijnen.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.