Nieuws
Je Leest nu
EA gaat stoppen met het betalen van wapen licenties
0

EA gaat stoppen met het betalen van wapen licenties

door Redactie8 mei, 2013

Electronic Arts is van plan om niet langer te betalen voor het gebruik van wapens in games, hiervoor werden in het verleden licenties gebruikt. Electronic Arts heeft er het vertrouwen in dat het niet langer nodig is om de licenties te betalen, wel willen ze de wapens blijven gebruiken voor hun eigen games.

Het bericht is afkomstig van het Amerikaanse Reuters dat meldt dat er gebruik wordt gemaakt van McMillan Group International licenties door Electronic Arts.

Hiervoor wil het bedrijf niet langer betalen en de reden hiervoor is volgens een jurist bij Electronic Arts dat het gebruik van wapens in games gratis publiciteit voor de fabrikanten is, zoals McMillan Group International. De wapenindustrie heeft nog geen verklaring naar buiten gebracht maar het is zeker een dilemma te noemen gezien Electronic Arts ook een Amerikaans bedrijf is. Dit ligt ingewikkeld maar Electronic Arts had exclusieve rechten kunnen afdwingen en een mogelijk voorsprong op andere kunnen krijgen aan de andere kant is het vreemd dat als je een game koopt ook meteen de wapenindustrie (financieel) ondersteund.

Het onderwerp is momenteel ter sprake in een rechtszaak tegen Electronic Arts. Een rechter zal bepalen wie er nu gelijk heeft in deze kwestie over licenties.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.