Nieuws
Je Leest nu
Internet activist Aaron Swartz overleden
0

Internet activist Aaron Swartz overleden

door Rick de Vries12 januari, 2013

Triest nieuws. Aaron Swartz is op 26 jarige leeftijd overleden. Maar wat doet dit op een gamewebsite? Goede vraag! Wij willen dicht betrokken zijn bij zaken die er toe doen, dit betekent niet dat we dit vaak doen maar wanneer het voor ons gevoel nodig is. Dit is nu het geval met het overlijden van de voor vele onbekende jonge man Aaron Swartz.

Wat vele mensen niet weten is dat deze internet activist zich voor vele dingen heeft ingezet zoals vrijheid op het internet. Ook heeft hij vele dingen mogelijk gemaakt zoals RSS en heeft hij meegewerkt aan Creative Commons, zodat jij legale nummers onder je filmpje kunt hebben bij het vermelden van de artiest. Helaas sneeuwt dit nieuws al gauw onder in Nederland en daarom geven wij het aandacht!

Wij staan niet altijd achter zijn hack activiteiten maar zijn er blij mee wat hij in zijn leven voor het internet heeft betekend! En dit allemaal op zeer jonge leeftijd. Waarom hij zelfmoord heeft gepleegd is nog onduidelijk, uiteraard zijn er vele complot theorieën  zoals altijd, maar dat lijkt allemaal erg onwaarschijnlijk. Hierboven een kort filmpje over zijn leven.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.