Nieuws
Je Leest nu
Negen jarige wil game maken via Kickstarter
1

Negen jarige wil game maken via Kickstarter

door Redactie23 maart, 2013

Een meisje van negen jaar oud wil graag haar eigen game maken. Hiervoor vraagt ze geld, haar doel is 829 dollar en hiervoor heeft ze tot 19 april. Lukt het haar niet om dit geld bij elkaar te sprokkelen dan valt het plan in het water. Dit plan waarbij ze advies heeft gekregen van haar moeder houdt ze momenteel aan.

Ze wil de game maken met RPG-maker, een programma wat wij in Europa niet kennen en het meeste in Japan wordt gebruikt waar het ook vandaan komt. Haar doel was het ophalen van 829 dollar dit is haar al gelukt en volgens de update die ze daarna gaf heeft ze al geboekt bij een opleidings-kamp, een zogenaamde RPG-Camp. Haar idee, of die van haar ouders was namelijk dat ze op het kamp een game kon maken. In het dagelijkse leven zegt ze via Kickstarter al veel bezig te zijn met technische activiteiten zoals games spelen op de PlayStation 3 en andere vormen van media op de KindleHD. Momenteel heeft ze circa 1400 dollar opgehaald wat haar de mogelijkheid geeft om een nog betere game te maken omdat ze nu haar eigen laptop kan aanschaffen.

Haken en ogen

Na het lezen van dit bericht op verscheidende media twijfelde ik of het wel klopte, inhoudelijk gezien. Meerdere malen wordt er erg volwassen gesproken, maar toch gepretendeerd alsof ze het zelf gemaakt heeft. Hieronder een citaat wat aangeeft of insinueert dat ze het filmpje zelf heeft gemaakt. Dit soort verwijzingen komen regelmatig voor, maar ook grapjes over de leeftijd van haar moeder wat voor een negenjarige toch wat vreemd is. Als laatste punt het open benadrukken dat vrouwen wel games kunnen maken. Af en toe wordt het wel erg feministisch, ik weet niet in hoeverre dit bericht nu echt is of een ludieke actie van de ouders is (of wie dan ook)? Als je op de website klikt die bij Kickstarter staat wordt het helemaal vreemd aangezien je hier naar toe gaat. Een website die opnieuw erg feministisch overkomt, hier is niet mis mee, alleen het blijkt dat ze al meerdere projecten hebben gestart. Opeens lijkt alles meer op een goedkope promotiestunt. Ik zelf heb sterk mijn twijfels aan de geloofwaardigheid van dit bericht, let vooral ook op de naam onderaan de website.

My Mom told me to be careful about what information to include because there are some weird people out there so I tried to create a video that was cool and showed a bit about me and the project but wasn’t actually me on video.
Update: bekijk hier de trailer
Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.