Nieuws
Je Leest nu
Nintendo 3DS beveiliging mogelijk omzeild?
1

Nintendo 3DS beveiliging mogelijk omzeild?

door Redactie31 mei, 2013
Het bedrijf Gateway zegt dat ze het gelukt is om Nintendo 3DS backups af te laten spelen, het nieuws is nog maar pas gepubliceerd en details ontbreken om die reden dan ook. Hoe het exact werkt blijft onduidelijk en geheel zeker van de ‘hack’ zijn we dan ook niet.
Nintendo wordt sinds de Nintendo DS al geteisterd met illegaal verkregen roms die kunnen worden afgespeeld op flashcards. De verkopers van zulke flashcards verkondigen dat het enkel voor backups bedoeld is, je zou dus in het bezit moeten zijn van de originele game. In de praktijk blijkt die veelal niet te gebeuren en downloaden Nintendo DS gebruikers zogenaamde roms van het internet, de rom is het bestand met de inhoud van de desbetreffende game.

Gevolgen

Nintendo lijdt op twee manieren door het gebruik van flashcards door consumenten. Als eerste vallen de verkoopcijfers erg tegen omdat mensen de games niet meer kopen, dit resulteert in minder winst (of mogelijk verlies). De tegenvallende verkopen leiden er toe dat ontwikkelaars minder geneigd zijn om voor de handheld te ontwikkelen, dit maakt de Nintendo DS een minder divers platform.

Troef

Mocht het nieuws waar zijn van Gateway en is de Nintendo 3DS echt ‘gehackt’ dan zal waarschijnlijk het zelfde gebeuren als bij de vorige generatie handheld. Mogelijk dat Nintendo een troef achter de hand heeft met een firmware update. Hierboven de beelden van Gateway, let vooral op het zwart worden van het beeld als het kaartje erin wordt gestopt, het zou om die reden goed een ouderwetse verwissel truc kunnen zijn.

Update: in een ander langer filmpje is er geen overgang te zien. Het blijft er wel amateuristisch uitzien. We proberen contact te krijgen met GateWay voor meer informatie.

Onze review van het product.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.