Nieuws
Je Leest nu
PlayStation 4 games op de PlayStation Vita spelen
0

PlayStation 4 games op de PlayStation Vita spelen

door Redactie29 mei, 2013

Sony gaat ontwikkelaars verplichten om games die voor de PlayStation 4 worden ontwikkeld uit te rusten met Remote Play. Met andere woorden moet het mogelijk zijn om PlayStation 4 games naar de PlayStation Vita te streamen. Er is echter wel een uitzondering op de regel als een PlayStation 4 ontwikkelaar gebruik maakt van de PlayStation 4 Eye.

Het nieuws kwam naar buiten via een ontwikkelaar die aangaf dat ze verplicht Remote Play moesten implanteren bij de ontwikkeling van hun PlayStation 4 game, op Twitter werd dit bevestigd. De ontwikkelaar gaf aan dat het om een mandaat gaat, de consequenties als er geen Remote Play wordt toegepast zijn onduidelijk.

Een ontwikkelaar zal nu mogelijk extra kosten moeten maken als de expertise mist. Sony wil op deze manier waarschijnlijk meer PlayStation 4 Eye titels genereren, of dit de kwaliteit ten gunste komt is nog maar de vraag. Ook zouden ontwikkelaars vrij eenvoudig een kleine aanpassing in de game kunnen plaatsen die gebruik maakt van de PS4 Eye. Denk hierbij aan gameplay of aanvullingen die optioneel zijn, menu’s openen met een bepaalde beweging als toevoeging op een voorgeprogrammeerde knop of actie.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.