Nieuws
Je Leest nu
SimCity functioneert ook zonder servers?
0

SimCity functioneert ook zonder servers?

door Redactie13 maart, 2013

Elke dag komen er wel meerdere berichten over SimCity naar buiten, negen van de tien keer zit er het woordje server in verwerkt. Zo ook deze keer weer, dat zal niet als een verassing komen. RTS brengt naar buiten dat SimCity niet altijd met het internet verbonden hoeft te zijn, dit hebben ze via een anonieme bron gehoord.

Lucy Bradshaw liet eerder weten dat het niet mogelijk zou zijn om het spel offline te maken, dit zou volgens haar niet kunnen omdat er bepaalde functies op de server worden berekend. Ook gaf ze aan dat het ontzettend veel werk voor het team gaat zijn als ze het spel singleplayer-friendly willen maken, zonder online functies wel te verstaan.

De anonieme bron van Rock, Paper, Shotgun heeft laten weten dat de argumenten van haar niet waar zijn. De anonieme bron, die een ontwikkelaar bij Maxis is en dus een collega van Bradshaw is zegt dat er behalve sociale functies geen berekeningen op de server worden uitgevoerd. Ook zou het maken van een offline mode niet zo lastig zijn als Bradshaw beweerd.

Ook hebben meerdere mensen al een korte periode offline kunnen spelen. Hieronder schaart zich ook Minicraft ontwikkelaar Notch, hij liet dit weten via een Twitter bericht. Electronic Arts wuift alles nog wel en blijft er bij dat het onmogelijk is om offline te spelen.

Onze mening tot nu toe

Zo langzamerhand lijkt het wel een soapserie te worden waarbij elke dag een gekke gebeurtenis wordt toegevoegd. Intern gaat het blijkbaar niet zo lekker bij Maxis zelf want er worden tegenstrijdige dingen gezegd. Het is ook maar gek dat Electronic Arts zo vast blijft houden aan het feit dat offline spelen onmogelijk is. Het bewijs ligt op tafel dat het mogelijk is en dat niet alles realtime loopt versterkt dit alleen maar. Het zijn niet de kleinste websites die dit hebben aangetoond. Electronic Arts stond al niet niet bekend onder gamers als vriendelijk maar door de positie die ze nu innemen wordt dat niet beter… wordt vervolgd!

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.