Nieuws
Je Leest nu
SimCity gewoon niet kopen?
0

SimCity gewoon niet kopen?

door Rick de Vries8 maart, 2013
Gisteren hebben we al een bericht naar buiten gedaan dat SimCity kampt met technische problemen. Deze technische problemen maken het voor sommigen onmogelijk om te spelen. Velen hebben zich erbij neergelegd omdat dit wel vaker voorkomt. Dit is eigenlijk te gek voor woorden! Het is ook absurd hoe EA momenteel met dit fenomeen omgaat.
Heb je nog geen flauw idee waar ik het over heb dan kun je ons nieuws bericht van gisteren hier teruglezen. De laatste tijd maken uitgevers gebruik van een betere beveiliging wat piraterij moet tegengaan, dit kennen we als de DRM beveiliging. Om de nieuwe SimCity te spelen moet je altijd verbonden zijn met het internet. Daar valt al het één en ander over te zeggen. De kans is groot dat je het niet kan spelen, dat is al absurd maar het is blijkbaar de realiteit. Mocht het je wel lukken om verbinding te krijgen met een server dan vergeten een hoop mensen dat er nog een hoop mis kan gaan. Al je savegames worden niet meer lokaal op je computer opgeslagen en dit kan leiden tot het verlies van je voortgang omdat de servers nog niet naar behoren werken.

Online?

Maxis heeft eerder naar buiten gebracht dat SimCity altijd met het internet verbonden moet zijn om de online mogelijkheden optimaal te benutten. Dit kan de visie van de maker zijn, we zijn het er niet mee eens maar dat kunnen we nog respecteren. Eerdere deze week werd duidelijk dat er in Amerika Server problemen waren. In Europa was dit opnieuw het geval. Er zullen rond de release altijd extra mensen zijn en de servers worden dan zwaarder belast dat kun je zien en incalculeren met de gegevens van andere DRM games. Dit duidt er dus op dat EA laks omgaat met de consumenten. Het lijkt het dus om geld te gaan, extra servers kosten vanzelfsprekend meer geld. Het opmerkelijke is dat een website als Amazon de game ineens niet meer aanbood, dit vanwege klachten? Of op advies van EA zelf?

De verliezer

In dit hele verhaal komt er maar duidelijk één verliezer naar voren en dat is de consument. De uitgevers hebben bedacht dat dit een goede oplossing is en dan moet het wel naar behoren werken. Zolang de consument dit blijft kopen zal het op deze manier nog wel even doorgaan. Wij hebben besloten om de game voorlopig niet te reviewen. Eerst moet er vanuit EA een goede oplossing komen. Spijtig voor het ontwikkelteam Maxis.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.