Nieuws
Je Leest nu
Tetris is 30 jaar geworden
0

Tetris is 30 jaar geworden

door Rick de Vries6 juni, 2014

Het is vandaag 30 jaar geleden dat Tetris in 1984 het licht zag. Het iconische spel van Russische komaf was voor het eerst speelbaar op een Elektronica 60-computer. Het spel verkreeg populariteit op de universiteit waar de ontwikkelaar toentertijd studeerde.

Het duurde even voordat de hele wereld de nieuwe puzzel rage kon omarmen. In 1987 werd het spel uitgebracht voor de Atari ST, Macintosh en DOS. Nog weer later, na een juridisch geschil, kon Nintendo Tetris uitbrengen voor de GameBoy. Dit werd zelfs een bundel. Uiteindelijk heeft dit geleid tot 35 miljoen verkochte exemplaren voor Nintendo.

Ook nu is het gameconcept nog immens populair. Zowel aangepaste versies als de originele formule van Tetris staan nog als een huis. Alsof er niets goeds uit Rusland komt stond er op het doosje: “From Russia with fun!”. Aleksej Pazjitnov, gefeliciteerd.

Over de Auteur
Rick de Vries
Rick is de hoofdredacteur bij Gamemind en geniet van een absolute macht. Hij is opzoek naar de gedachten achter games en wat de invloed er van is. Deze passie beïnvloed zijn dagelijkse kijk op het leven en hij is er continue mee bezig. Naast games is hij geïnteresseerd in innovatieve ideeën, psychologie, sociologie en het luisteren en maken van muziek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.