Nieuws
Je Leest nu
Zender vertoond Assassins Creed in Rapportage Syrië
0

Zender vertoond Assassins Creed in Rapportage Syrië

door Redactie12 maart, 2013
Opmerkelijk of grappig nieuws? Het is maar net hoe je het bekijkt. In Denemarken heeft een nieuwsprogramma een wat ongelukkige fout gemaakt door een game afbeelding van Damascus te vertonen. De afbeelding is afkomstig uit de eerste Assassins Creed game en moest het huidige Syrie voorstellen.
De Deense zender TV2 meende dat het om een foto ging van de Damascus’ skyline en veronderstelde dan ook dat het echt materiaal toonde aan het publiek. Gezien het serieuze onderwerp dat over de onrust in Syrië gaat is het erg slordig te noemen.De hoofdredacteur van het nieuws bij TV2 heeft achteraf aangegeven bij The Times of Israel dat het belangrijk is om de bronnen bij afbeeldingen te controleren, dit uiteraard om verrassingen te voortkomen. Het is niet de eerste keer dat de een televisie zender de fout ingaat, zo liet de BBC een logo uit de Halo serie zien en dachten ze dat ze het logo van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties toonden.

Onze gedachten

Bij het lezen van zulke berichten zou je haast denken dat er niemand games speelt in hun omgeving. Het is dan ook de vraag wat we morgen in het nieuws zullen zien! Een verwoest New York uit de recent verschenen Crysis 3?
Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.