Videos
Je Leest nu
Oculus Rift met een tredmolen
0

Oculus Rift met een tredmolen

door Redactie21 april, 2013

Het samenvoegen van een aantal technologische uitvindingen, op papier lijkt het allemaal zo gemakkelijk en het ziet er ook nog eens erg gaaf uit! De Oculus Rift, een soort bril dat je op je hoofd zet en met een grote kijkhoek 3d beelden laat ervaren is bij de meeste gamers wel bekend, maar wat als er een tredmolen bij doet? Dit zorgt voor een geheel nieuwe ervaring!

Virtuix zag blijkbaar meer in de Oculus Rift en heeft er een tredmolen aan gekoppeld die vanuit elke hoek te besturen is. Zie het als een loopband met een centrale positie waarbij je 360 rond kunt bewegen. Hierboven kun je de beelden bekijken, daarna zullen we het nader verklaren.

De set-up

Om het te laten werken zoals hierboven te zien is, komt er een hoop apparatuur bij kijken. De Oculus Rift zelf zorgt voor het volgen van het hoofd, kijk je naar links dan volgt de Oculus Rift. De laatst genoemde kan uiteraard niet je lichaam volgen, want je kan immers naar links kijken en niet naar links willen! Om dit in goede baan te leiden wordt de hulp ingeschakeld van de Kinect, deze volgt het lichaam van de speler. Deze acties zoals rennen of lopen worden omgezet in begrijpbare taal voor de game zelf zodat het zelfde effect ontstaat als een controller of toetsenbord. Het gehele apparaat de Virtuix Omni zou dit inbegrepen hebben bij mogelijke verkoop. Het verkopen staat nog op losse schroeven omdat het bedrijf eerst geld wil inzamelen via Kickstarter, dit zou omstreeks mei moeten gebeuren. Naar schatting zal het apparaat 400 tot 600 dollar moeten gaan kosten wat neer komt op zo’n 300 euro tot 460 euro, dit met de huidige wisselkoers.

Over de Auteur
Redactie
De redactie van Gamemind zorgt ervoor dat jij gave, interessante of informatieve content op een begrijpbare wijze voorgeschoteld krijgt. Hierbij worden we ondersteund door de Gamemind community. Heb je vragen voor ons of misschien wel een tip? Mail ons gerust!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.